Доброволци

Имаме нужда от хора с кауза и умения, за да постигнем заедно целите и мисията ни. Включете се.

    При изпращането на питане към нас, приемате Политиките за поверителност.

    Historicalroutes.bg е сайтът и платформата на Фондация “Исторически Маршрути”. ЮЛНЦ в обществена полза с ЕИК 206991905. Фондацията извършва дейности в съответствие с мисията си.

    Мисията на Фондация “Исторически Маршрути” е проучването, представянето и популяризирането на културното наследство в българските градове с неговото разнообразие от археологически и архитектурни ценности от различни периоди. В сърцевината на тази мисия е създаването, дигитализирането и осигуряването на свободен публичен достъп до оригинално образователно съдържание за сгради с архитектурна и историческа стойност, стилове и течения в изкуството, както и за бележити личности, изградили облика на българските градове и градска култура. Стремим се да споделяме знание за културни ценности от различните епохи и периоди като ги представяме не по отделно, а като общ исторически „пъзел“, в което всяко „парченце“ има точно определено място и значение. Вярваме, че в историята можем да открием вдъхновенията и поуките, нужни за културата, просветата и ценностите на съвременното ни общество.

    Основна част от мисията ни да увеличим информираността на обществото по отношение на богатото ни културно наследство е създаването на условия за сътрудничество. Приветстваме всички, които искат да подхранят усилията ни под каквато преценят форма. Нека заедно запазим важните исторически факти и ги предадем на поколенията.

    За да достигаме до все по-голяма група от хора имаме нужда от подкрепата на доброволци, които биха желали да популяризират нашата кауза. Ако можете да допринесете за развитието ни под каквато и да е форма, или пък просто цените историята и архитектура, не се колебайте да се свържете с нас още днес!